Täällä olisi tarkoitus kertoa omista puuhasteluista ja kuinka projektit etenee.

31.3.2017 

Olen hurahtanut Biodynaamiseen viljelyyn. Luulin että viljeliänä oleminen oli meidän perheen osalta loppu, kun tehtiin sukupolvenvaihdos ja nuoret ottivat tilan hoitaakseen.

Elämäni eläimetönnä, kukkapenkin nyppijänä ei tuntunut palkitsevalta, ei edes omalta, aloin tylsistyä.Mutta kuten elämässä yleensä käy niin yksi asia johtaa toiseen. Kävin Kansalaisopiston Biodynaamisen viljelyn kurssin, ja se oli sitten menoa, siltä istumalta. Tiesin heti että tätä minä haluan tehdä!!

Ex Luomuviljelijästä, opettelemaan Biodynaamista tuntuu loogiselta sekä polttavan innoittavalta. Aikomushan on elää ja puuhastella vielä seuraavat 50 vuotta :) Niin mikä ettei jotain hyödyllistä ja motivoivaa, joka sytyttää sisäisen palon?

Tuumasta toimeen ja nyt on verkot heitetty mereen, jotta tuo oikea tila meille löytyisi.

Rakkaudella ja Siunauksella jään odottamaan oikeita henkilöitä ja tapahtumia.

22.6.2017

Asiat ovat viime kerrasta nytkähtäneet eteenpäin. Sain peltotilkun Alavieskasta, jossa voin harjoitella Biodynaamista viljelyä. Kävin alkukuusta Rekolan Biodynaamisella tilalla preparaattikurssilla ja päätin hommata oman paskakasan jota kompostoida. 

Peltotilkullani on viljelyksessä          

  • perunaa
  • sipulia
  • porkkanaa
  • punajuurta
  • salaattifenkolia
  • rukolaa
  • korianteria
  • sokerihernettä

sekä iso osa viherlannoituksella, kauraa ja puna-apilaa.

Pellonlaidassa lepäilee myös kasa Luomua lehmänlantaa ja preparaatit on tilattuna.Juhannuksen jälkeen on suunnitteilla preparoida  kasa ja ruiskutan humuspreparaatit pellolle. Siitä se sitten lähtee, tämä preparaattien käytön harjoittelu.

lantakomposti

11.7.2017

Olen ollut muualla aika kiireinen, ja  niin on jäänyt vähän niinkuin herran haltuun tämä palsta..  

Tänään kuitenkin sain aikaisksi käydä preparoimassa arvokkaan lantakompostini. Kaikki kompostipreparaatit sain laitettua. Kompostiin tehdään reikä ja sinne preparaatti asetetaan, poikkeuksena Virmanjuuri joka sekoitetaan veteen ja suihkutetaan kompostin päälle.

Palsta oli kyllä kärsinyt huonosta alkuhoivasta, porkkanoita ei noussut ollenkaan samoin kävi suurimmalle osalle istutuksista. Alkukasvukauden kastelu oli riittämätön ja siemenet eivät itäneet lainkaan tai hyvin huonosti. Viereisen palstan rehevyyttä kateellisena katselin.. Oppia ikä kaikki, huolehditaan siitä mikä on ja tehdään se mikä tehtävissä.

Kompostipreparaatit     Nrot  502 - 507

Kompostipreparaatit elävöittävät kompostin ja ohjaavat ainesten maatumista oikeaan suuntaan. Ne on tehty kuudesta lääkekasvista -

nokkonen - Urtíca dióica

voikukka - Taráxacum officinále

siankärsämö - Achilléa millefólium

tammenkuori - Quercus robur

kamomilla - Matricaria chamomilla

rohtovirmajuuri eli valeriaana - Valeriána officinális  (neste)

- jotka on käsitelty erityisellä tavalla. Valmistus poimimisesta valmiiksi preparaatiksi kestää vuoden, poikkeuksena valeriaana.

Hallan uhatessa pelkän valeriaanapreparaatin (hyvin pieni määrä valeriaanaa + vesi) ruiskuttaminen illalla ja aamulla voi pelastaa kasvit paleltumiselta. Sekoitus 10 min. 

(Lähde: http://www.quintile72.net/preparat.htm)

Alla linkki Videoon jossa Virmanjuuri sekoitetaan veteen. Sekoitusaika 10 min. Piipreparaattia sekoitetaan 1h ajan, siihen on jo hyvä olla kaveri mukana, jonka kanssa vaihtaa sekoitus vuoroa. Vesi on sadevettä ja sekoitus tapahtuu rytmisesti. Tarkoituksena saada aikaan kaunis täydellinen pyörre. Kun pyörre on kauneimmillaan se rikotaan ja vaihdetaan suunta. Kaaoksesta energiaa :) 

Virmanjuuri preparaatin sekoitus